Lima Acara untuk Menakut-nakuti yang Halloween Besar dan Hari yang Mati

Di sini kita pasangan yang jatuh cuti di mana, namun sebentar, seluruh dunia sialan pergi goth. Menghantui dan haints akan memamerkan mereka tdk kejam lencongan sepanjang hujung minggu yang akan datang seperti yang kita menghormati orang kudus dan lain-lain mati, seperti yang kita mata-mata yang aneh karnival hidup dengan tableaux campuran itu moden kita kegembiraan dengan kuno takut. Google lagi boleh fhtagn, pasti, tapi oh sayang, ada begitu banyak tuhan-tuhan yang lain dan devils dengan yang untuk mengulur kami trick-atau-perjanjian waktu, untuk menyambut kedatangan gelap dengan jelas mengerikan komplot dan monster-ke hadapan mafficking. Berikut adalah lima cadangan untuk bersenang-senang saat kau merasa boo-cantik sekali lagi.

Austin Rapat
Panduan anda Albert Lucio dan Jake Cordero, orang-orang theatrewise sejarah dari semua hal-hal mistik, berada di kediaman di Vortex untuk hadir moden mereka rekreasi lama masa pertemuan arwah. Cerdas, canny, informatif, dan menghibur, dalam dua ulama jangan mencadangkan bahawa mereka benar-benar akan menghubungi berangkat untuk anda – tapi mereka akan, dengan belajar sandiwara, menunjukkan kepada anda bagaimana rohani spelunkers dahulu kala kononnya menjelajahi dunia di luar kematian yg mulai gelap tudung. Oktober. 28-31. Thu. & Matahari., 6:45; Jumaat.-Duduk., 6:45 & 9 malam. Vortex, 2307 Manor Rd., 512/478-5282. $30. austinseance.com.

Mexic-Art Museum: Viva la Vida Fest
Mexic-Art ini Viva la Vida sambutan yang disampaikan dalam dua bahagian tahun ini – satu orang, satu hampir – dengan online bagian (sudah bangun dan berjalan) menampilkan parade video, virtual tour semasa “Los Pueblos Originarios” pameran, Dia de los Muertos aktiviti dan pendidikan panduan, musik dan bercerita dan persembahan lain, resep untuk Hari yang Mati merawat, dan kedai yang terang dipenuhi dengan papel picado, tengkorak, dan ofrenda kit. -Orang bagian pusat Bandar ini mempunyai sebuah kolam besar paparan parade prop dan lebih banyak, satu realiti versi Ofrenda Mural di muzium adalah dinding utara, percuma pan de muerto (untuk pertama 200 orang), dan bebas papel picado seni kit untuk anak-anak. Duduk., Oktober. 30, jam 10 pagi-5 petang. Mexic-Art Muzium, 419 Kongres, 512/480-9373. $7. mexic-artemuseum.org.

Kucing Hitam Dengan Skor Hidup
Hal-hal yang baik datang bertiga, bahkan ketika seorang hellmouth membuka dan semua yang tidak suci menghantui tanah. Satu, di sini adalah Edward G. Ulmer ini 1934 filem seram dan dendam, dibintangi oleh Boris Karloff dan Bela Lugosi, dua, di sini adalah Alex Keller dan Colin Andrew Sheffield, memberikan hidup lagu untuk pemeriksaan – “filem Itu hanya gagal penggunaan liberal buruk muzik saham, yang ingin kami untuk betul,” nota Keller; dan tiga, ini percuma sinematik acara mengambil tempat di antara yang menjulang tinggi wonderments yang Eastside gem tempatan seni dipanggil Dimensi Patung Taman. Bonus: muzik Ambien duo Malang Lebah melakukan sebelum film dimulai. Duduk., Oktober. 30, 6:45. Dimensi Galeri Patung Taman, 950 Springdale. Percuma. alexkeller.net.

Ventana Ballet Mayat hidup
Selamat datang ke rumah berhantu tarian, di mana 13 profesional teater, dan tarian artis akan melibatkan penonton di malam Halloween klasik makhluk, tergantung, komedi, dan (tentu) balet. Ventana sendiri AJ Garcia-Rameau tari dan diarahkan ini kinetik cermin mata di mana “menakutkan hipsters, dibuang mantan istri, dan dagelan sidekicks hanya beberapa menyeramkan watak-watak penggenapan keluar syarikat mendalam konsep baru balet klasik Dracula.”Dan tahun ini, anda boleh membantu menentukan nasib orang-orang miskin, malang jiwa. Duduk.-Matahari., Oktober. 30-31, 7 & 9 malam. Labah-Labah Rumah Ballroom, 2906 Fruth, 737/990-9562. $25-35. ventanaballet.com.

 

SPRM: Dia de los Muertos
Dua tahun ini malam pesta di Mexico Amerika Pusat Budaya akan diadakan dalam orang dan ciri-ciri masyarakat altar, gula tengkorak menghias, skull topeng, lori makanan, tinggal muzik, persembahan tarian, screenprinting oleh Coronado Studio, tukang mercado dari Frida jumaat ATX, dan banyak lagi. Itu di kedua malam, ya – tetapi: pada hari isnin hanya, ada akan menjadi hidup rama-rama melepaskan; pada hari selasa hanya, MAS Kebudayaan dan J. Colunga ini Bodyshop akan melepaskan lowrider kereta menunjukkan paling mempesonakan adat tunggangan di kota. Mon.-Tue., November. 1-2, 5-9 malam. SPRM, 600 Sungai. Percuma. dayofthedeadatx.net.

About the Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

You may also like these